Voorpret

Zoekwerk

Wat ik heel leuk vind aan een vakantie, is de voorpret. En het leuke aan mijn werk is dat ik altijd deelgenoot kan zijn aan de voorpret van de mensen die bij mij een vakantie boeken. Dus extra veel voorpret voor mij.
Begin van elk jaar is er de vakantiebeurs en natuurlijk voor mij een soort luilekkerland, met allerlei geweldige ideeën voor vakanties en reizen
(hoewel het voorvoegsel lui niet echt van toepassing is, want ik denk dat ik heel wat kilometers heb gelopen). Het was ook leuk om voor een aantal toekomstige klanten al een en ander aan informatie mee te nemen.

Op vakantiebeurs

Als mensen mij vragen wat voor mij de ideale vakantie is, dan kan ik daar geen antwoord op geven. De wereld is zo groot en er is zoveel moois te zien dat je altijd keuzes zult moeten maken. En soms wil je ook op vakantie, gewoon om eens helemaal niets te doen en uit te rusten. Dan maakt het niet uit of je dat doet op een mooi tropisch eiland, of dat je naar een heerlijk wellness resort gaat dichter bij huis. En soms wil je heel graag shoppen en is een paar dagen naar New York helemaal het einde. Of je wilt genieten van de intens mooie natuur op IJsland.

Enkele jaren geleden (2016) hadden wij in januari behoefte aan even uitrusten en helemaal niets doen en een grote behoefte aan zon en warmte. We hebben dat ook gedaan in Gambia. Heerlijk 8 dagen op het strand gelegen, lekker gegeten en gedronken, maar niets van het land gezien. We hadden dat even nodig.
Een jaar later (2017) wilden we het anders doen. We hebben voor onze reis naar Gambia twee weken uitgetrokken, zodat we ook lekker zouden kunnen relaxen op het strand, maar ook genoeg tijd  zouden hebben om een paar mooie excursies te gaan maken.  Er werden plannen gemaakt en kaarten bestudeerd. Echt voorpret!

Maar daar kwam de kink in de kabel! Destijds (januari 2017) kwamen de eerste berichten van een negatief reis advies van het ministerie van buitenlandse zaken: Staatsgreep in Gambia !
Op dat moment (januari 2017) werden alle Nederlandse gasten door TUI en Corendon teruggehaald. Dus onze reis, waar we ons zo op verheugd hadden, ging niet door. Weg vakantie voorpret! Maar na al deze nare berichten gehoord te hebben, zit er maar één ding op: een nieuw plan! Want of je nu naar Gambia wilt reizen of naar een andere plek op deze wereld, vakantie voorpret blijft. Dus de hele avond gepuzzeld en gezocht, plaatsen en prijzen vergeleken, vluchttijden en vertrekdagen bekeken en het is gelukt. In een ander reisblog heb ik er al eens over geschreven, het werd Ras al Khaimah. Een van de 7 Verenigde Arabische Emiraten. En we hadden er zin in. We hadden ook gelukkig nog een paar dagen tijd vóór vertrek, dus we nog tijd om plannen te maken, excursies te plannen en kaarten te bestuderen.

In Ras al Khaimah


Tussendoor (19 januari 2017) stond er nog een scheepsbezoek op de planning van Friendship Cruises en een informatieavond, waar ik weer heel veel inspiratie kon opdoen voor mijn klanten, maar dan is het vakantie.